Jättitaideteos muistuttaa lennokkien siviiliuhreista

[rapu] lennakki2 (08.05.14)Sotilasslangissa miehittämättömien lennokkien ohjaajat usein kutsuvat lennokki-iskulla tappamista “hyönteisen liiskaamiseksi” (bug splat), koska rakeisessa videokuvassa kuoleva ruumis näyttää litistyvältä hyönteiseltä.

Taiteilijat halusivat protestoida tätä tunteettomuutta vastaan ja kiinnittää huomiota iskujen siviiliuhreihin. He tekivät jättikokoisen kasvokuvan, joka sijoitettiin Pakistaniin Khyber Pukhtoonkhwan alueelle, jonne iskuja usein tehdään. Kun lennokkia ohjaava nyt katsoo seutua lennokkikameransa linssistä, hän ei näekään pelkästään täplää maisemassa vaan viattoman lapsiuhrin kasvot.

Taideteoksen on tarkoitus tulla pysyväksi osaksi maisemakuvaa, joka näkyy satelliittien kuvaamana netin karttapalveluissa.

Teoksen tekijät ovat pakistanilaisia ja yhdysvaltalaisia, jotka hyödynsivät ranskalaistaiteilija JR:n “Inside Out” -liikettä.

Kuvassa olevan lapsen nimeä ei ole kerrottu, mutta Foundation for Fundamental Rights -järjestön mukaan lapsi menetti lennokki-iskussa molemmat vanhempansa ja kaksi nuorempaa sisarustaan.

notabugsplat.com/

[rapu] lennakki1 (08.05.14)