Manjushree Thapa

Unohda Kathmandu

26.00 

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) 978-952-01-0056-8

Ansiokas reportaasi Nepalin rauhanprosessista pohtii, mikä maassa on mennyt niin perusteellisesti pieleen.

Nepalissa on väliaikainen hallitus, väliaikainen perustuslaki ja äärimmäisen räjähdysherkkä poliittinen tilanne, jonka odotetaan ratkeavan vapaissa vaaleissa. Niiden toteutuminen on kuitenkin vaakalaudalla. Thapan kirja taustoittaa Nepalin rauhanprosessin mutta on samalla taitava sekoitus reportaasia, muistelmaa ja matkakuvausta läpi kauniin ja köyhän vuoristomaan. Kirjassa esittämiensä poliittisten kannanottojen vuoksi hän joutui kahdeksi vuodeksi maanpakoon ja kirja kiellettiin Nepalissa.

Kirjan suomentajilla Erkki ja Leena Vihtosella on yli 20 vuoden kokemus Nepalista Ylen ja kansainvälisten järjestöjen palveluksessa. Käännöstyö tehdään kolmannesta painoksesta, johon Thapa on päivittänyt tilanteen vaalien alla.

Nepal on tällä hetkellä Suomen tärkeimpiä kehitysyhteistyömaita, ja vaalien tarkkailijoina on suomalaisia asiantuntijoita. Manjushree Thapa vieraili Mukkulan kirjailijakokouksessa kesällä 2007.

“Tämä kirja on hyvin henkilökohtainen kuvaus ainutlaatuisesta maasta. Se on kirjoitettu älykkäästi ja haastavasti ja muidenkin kuin niiden, joita Nepal kiinnostaa, soisi lukevan sen.”
– India Today

“Thapan tutkielma on syvästi liikuttava ja hyvin hauska, samaan tyyliin kuin itse Nepal.”
– Newsweek

Tekijä: Manjushree Thapa
Alkuteos: Forget Kathmandu: an elegy for democracy
Suomentanut: Erkki ja Leena Vihtonen
315 s.
nid.
ISBN: 978-952-01-0056-8
ilm. 2/2008