Andrew (toim.) Jackson

MAI-sopmus – uhka demokratialle?

15.00 

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) 951-578-618-5

OECD:n MAI-sopimus on joutunut vastatuuleen. Sopimus muuttaa nimeä, todennäköisesti järjestöäkin. Sen tavoite pysyy, sillä ulkomaisten sijoittajien ja sijoituksien “vapauttamista sääntelystä” tai “oikeuksia” ajavat voimat eivät anna periksi. Tämä kirja käsittelee sellaisen sopimuksen seurauksia. Se kertoo Kanadan ainutlaatuisista kokemuksista ja valottaa kansainvälisen investointisopimuksen mahdollisia vaikutuksia ympäristöön, ihmisoikeuksiin, kehitykseen, kulttuuriin ja sosiaaliturvaan. Kyseessä ovat Kanadan kokemukset sen, Yhdysvaltain ja Meksikon välisestä Nafta-sopimuksesta. Nafta sopimus on edelleen vireillä olevan kansainvälisen investointisopimuksen pohjana.

Meksikoon on syntynyt valtava ay-oikeuksia polkeva hikipajatuotanto; Aasian taloudet ovat kriisissä; tuloerot kasvavat eri maiden sisällä ja välillä; sekä suhteellinen että absoluuttinen köyhyys ovat lisääntyneet.

Meillä on paljon työtä. Kansalaisten oikeuksia on puolustettava ja yhtiöt saatava täyttämään velvollisuutensa. Vastarinta “kaiken vapauttamiselle” kasvaa.

Tekijä: Andrew Jackson ja Matthew Sanger (toim.)
Alkuteos:
Suomentanut: Pekka Pakkala, Asmo Koste
246 s.
nid.
ISBN: 951-578-618-5
ilm. 1/1998