Ale!

Amy Chua

Maailma liekeissä – globaali markkinatalous, demokratia ja konfliktit

5.95  5.00 

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) 952-471-639-9

Demokratiaa ja talousuudistuksia tyrkytetään vastaukseksi maailman poliittisiin, taloudellisiin ja sosiaalisiin ongelmiin. Näin tekevät sekä läntinen älymystö että kansainväliset instituutiot. Teoksessaan Chua osoittaa vikoja tässä ajattelussa ja esittää, että suuri osa kolmannen maailman selkkauksista ja konflikteista johtuu juuri vapaiden markkinoiden ja demokratian yhdistelmästä. Äskettäin tehty talouksien avaaminen on synnyttänyt hyvinvoivia vähemmistöjä, kun samaan aikaan samoissa maissa demokratian nousu on johtanut enemmistöjen valtaan. Tästä on seurannut yhteen sovittamaton tasapainoilu kohtuuttomien rikkauksien ollessa vähemmistön käsissä samalla kun valtaa pitää köyhä enemmistö.

Chua tuo ongelmat esiin konkreettisten esimerkkien avulla, jotka hän on koonnut mm. Kaakkois-Aasiasta, Etelä- Amerikasta, Afrikasta ja Venäjältä. Kouriintuntuvimpana esimerkkinä Chua kertoo kuinka hänen varakas tätinsä joutui autonkuljettajansa murhaamaksi Filippiineillä.

Amy Chua (s. 1962) on Harvardin yliopistossa kouluttautunut oikeustieteen tohtori, nykyisin Yalen yliopiston professori.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita nopeasti kehittyvän globaalin talouden sosiaalisesta dynamiikasta. Se on tyylin, selkeyden ja analyysin ehdoton mestariteos.
– Scott Albers, Book Rewiew

Tekijä: Amy Chua
Alkuteos: World on Fire – How Exporting Free Market Democracy Breeds Ethnic Hatred
Suomentanut: Jaana Airaksinen
280 s.
nid.
ISBN: 952-471-639-9
ilm.5/2006