Antti Halinen

Kuubalainen Kuuba

27.00 

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) 978-952-01-0020-9

Kuinka monta puoluetta tarvitaan vaihtamaan hehkulamput energiansäästölamppuihin? Yksi – jos ollaan Kuubassa; vuonna 2006 Kuuba oli ensimmäisenä maana maailmassa siirtynyt käyttämään vain energiansäästölamppuja. Tuo hämmästyttävä detalji ja paljon muuta selviää toimittaja Antti Halisen kirjasta KUUBALAINEN KUUBA, joka on Liken ja Suomen Rauhanpuolustajien yhteisen Pystykorvasarjan uutuuskirja.

Kuubaan perinpohjaisesti tutustunut Halinen kuvaa teoksessaan maan vaiheita viimeisen lähes kolmenkymmenen vuoden ajalta. Hän tuo kiihkottomasti esille Kuuban onnistumisia ja epäonnistumisia. Edellisiin voidaan lukea mm. lasten rokotusohjelmat, hyvässä kunnossa oleva terveydenhuolto ja tasa-arvoinen koulutus – varsinkin jos vertauskohteena on muu latinalainen Amerikka.
Surkeata maassa taas on esimerkiksi yksipuoluejärjestelmän tuoma järjetön byrokratia, sananvapauden puuttuminen ja Castron ympärille kehittynyt henkilökultti.

Kirja auttaa ymmärtämään myös syyt, joiden takia Kuuba ja sen vallankumous eivät kaatuneet, vaikka Neuvostoliitto hajosi ja lähes koko sosialistinen maailma meni menojaan. Merkittävänä ja paradoksaalisena syynä tähän Halinen
osoittaa Yhdysvaltain vuosikymmeniä kestäneen sinnikkään, mutta täysin epäonnistuneen yrityksen kaataa sosialistinen ja castrolainen Kuuba. Tämä kirja on hyvä lukea opiksi ja ojennukseksi nyt, kun aika Fidelistä on vääjäämättä jättämässä. Patria o muerte, venceremos!

Loppuunmyyty.

Tekijä: Antti Halinen
197 s.
nid.
ISBN: 978-952-01-0020-9
ilm.10/2007