Edith Sizoo

Kaiverruksia riisinjyvässä

0.00 

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) 951-578-683-5

Minkälaista on kaiverrus riisinjyvässä?

Etelä-Intiassa syntyneelle Kamala Ganeshille se on vertauskuva siitä rohkeuden, päättäväisyyden ja sopeutumisen täyttämästä elämästä, jota hänen isoäitinsä, äitinsä ja hän itse ovat eläneet. Kamalan, Janakin, Padmavathin ja Gowrin kertomukset ovat kuitenkin vain osa tarinasta.

Tämä kirja on tulos elämäkertahankkeesta, jossa viittätoista erilaista naista pyydettiin kirjoittamaan omasta sekä isoäitiensä, äitiensä ja tyttäriensä tai muiden sukuaan lähellä olevien naisten elämästä. Joukossa on mm. meksikolainen poliitikko, muslimipsykologi, suomalainen kansalaisaktivisti, intialainen guru ja afrikkalainen maalaisnainen. Kirjan tarkoituksena on ollut antaa naisille mahdollisuus kuvata omin sanoin niita monimuotoisia tapoja, joilla he havainnoivat maailmaansa. Tarinoissa korostuvat naisten käsitykset oman elämänsä perusulottuvuuksista ja voimanlähteistä.

Kirjassa kerrotaan kaikkiaan 54 aasialaisen, afrikkalaisen, latinalaisamerikkalaisen ja eurooppalaisen naisen tarinat. Yhdessä ne kattavat koko tämän vuosisadan.

Loppuunmyyty.

Tekijä: Edith Sizoo
Alkuteos: Women’s Lifeworlds: women’s narratives on shaping their realities
Suomentanut: Päivi Paappanen, Viveca Hedengren
Sivumäärä: 298
Painosasu: Nid.
ISBN: 951-578-683-5
Ilm. 1/1999