Antti Jauhianen, Joona-Hermanni Mäkinen

Hyvinvointi­valtion vastaisku

20.00 

Mitä maailman tunnetuin intellektuelli Noam Chomsky parantaisi Suomen hyvinvointivaltiossa? Miten sosiologi Juliet Schor murtaisi haitallisen kulutuskulttuurin? Millä valtiotieteilijä Stephen Shalom korvaisi sata vuotta pitkälti samoilla säännöillä pyörineen eduskunnan?

Hyvinvointivaltion vastaiskuun on haastateltu yhdysvaltalaisia talouden ja politiikan asiantuntijoita ja siinä hahmotellaan Suomelle radikaalisti uutta suuntaa. Miksi maailmanluokan saavutuksia ei viedä entistä pidemmälle, vaan pikemminkin niitä ajetaan alas?

Hyvinvointivaltio iskee vastaan vapaudella ja demokratialla. Tulevaisuuden Suomessa yksilöiden vapaus ja luova potentiaali on arvossaan. Yritykset ovat demokraattisia, vapaa-aikaa on enemmän ja poliitikkojen sijaan asioista päättävät kansalaiset. Kirja on avaus siitä, miksi nämä tavoitteet ovat arvokkaita ja miten ne voitaisiin saavuttaa.

Antti Jauhiainen on Parecon Finlandin perustajia ja järjestön puheenjohtaja, Joona-Hermanni Mäkinen on järjestön varapuheenjohtaja. He ovat  Ylen Mitä maksaa -sarjan vieraina jaksossa Mitä on osallisuustalous?

 

Tekijät: Antti Jauhiainen, Joona-Hermanni Mäkinen
Sivumäärä: 200
Painosasu: nid.
ISBN: 978-952-01-1653-8
ilm. 10/2017