Ale!

Isaksson, Pekka ja Jokisalo, Jouko

Historian lisälehtiä – suvaitsevaisuuden ongelma ja vähemmistöt kansallisessa historiassa

23.00  5.95 

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) 952-471-543-0

LOPPUUNMYYTY

Globalisaatiokehitys ja monikulttuuristuva yhteiskunta haastavat kansallisen historiantutkimuksen ja -tietoisuuden sekä koulujen ja yliopistojen historianopetuksen. Historia ei voi enää olla Eurooppa-keskeistä, eikä se voi sitoutua etnisiin ja kansallisiin ryhmiin. Historiallisissa tapahtumissa ja prosesseissa on kyettävä näkemään kaikkien toimijoiden motiivit ja toimet. On kyettävä arvioimaan historiantulkintoja ja erottamaan kriittisen tutkimuksen tulokset myyteistä.

Historian lisälehtiä -kirja tarjoaa lähtökohtia ja aineksia kriittisen historiatietoisuuden kehittymiselle. Kirja perustuu laajaan tutkimuskirjallisuuteen ja aikalaisdokumentteihin, jotka tarjoavat suoran näköalan aiheeseen, mahdollistavat kriittisen arvioinnin ja välittävät suuriin historiallisiin tapahtumiin liittyvät tunteet.

Kirjan ovat toimittaneet ja sen yleistä historiaa käsittelevät artikkelit ovat kirjoittaneet dosentti Jouko Jokisalo ja tohtori Pekka Isaksson, joilta on aikaisemmin ilmestynyt muun muassa loppuunmyyty rasismin aatehistorian yleisesitys Kallonmittaajia ja skinejä, josta otetaan uusintapainos keväällä 2005. Saamelaisten historiasta on kirjoittanut dosentti Veli-Pekka Lehtola ja romanien historiasta KM Henna Huttu.

Tekijä:  Pekka Isaksson ja Jouko Jokisalo
Sivumäärä: 352
Painosasu: nid.
ISBN: 952-471-543-0
Ilm. 1/2000