Ale!

Kent Lindahl

Exit – irti natsismin kahleista

22.50  10.00 

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) e5e87fa4f64b

En osaa sanoin kuvata, mitä tunsin sillä hetkellä. Tunsin puhdasta auvoa, hysteeristä hilpeyttä, juovuttavaa vallantunnetta, voiton huumaa. Kuin olisin yhtäkkiä herännyt eloon, muuttunut haavoittumattomaksi ja voittamattomaksi. Olimme hakanneet toisista paskat ulos.

Lähes kymmenen vuoden aikana Kent Lindahl ehti hakata paskat ulos lukemattomista mutiaisista, narkkareista, hörhöistä ja tyypeistä, jotka vain sattuivat olemaan väärässä paikassa väärään aikaan.

EXIT on hänen tarinansa, rehellinen kertomus vihan täyttämistä vuosista ja niiden jälkeisestä harhailusta. Ketään säästämättä Lindahl kuvaa valkoisen vallan maailmaa, johon on helppo eksyä mutta josta paluu ei ole itsestäänselvyys.

Kent Lindahl pääsi takaisin. Hänen haaveensa keskivertoruotsalaisen elämästä ei kuitenkaan toteutunut: vuonna 1998 Lindahl käynnisti Exit-projektin, joka on auttanut jo satoja nuoria jättämään natsismin ja rasismin taakseen. Ei liene sattumaa, että skinien ja natsien joukot Ruotsissa kasvoivat sosiaalivaltion rapauttamisen myötä. Ahtaalle ajetut perheet, koulut, sosiaalitoimi ja poliisi eivät jaksa kantaa yhä raskaammaksi käyvää vastuutaan nuorista. Exitin vahvuus on näkökulmassa; kokemus auttaa ymmärtämään. Myös sen, että muutos on aina mahdollista.

Tänään autan muita Exitin kautta irtautumaan valkoisen vallan maailmasta. Se on minun tapani hyvittää asioita, joita ei oikeastaan voi hyvittää. Yritys vähitellen saavuttaa sisäinen rauha.

Tekijä:  Kent Lindahl
Alkuteos: Exit
Suomentanut: Leena Nilsson
Sivumäärä: 352
Painosasu: nid.
ISBN: 952-471-057-9
Ilm. 10/2002