Ale!

Flint, Julie & de Waal, Alex

Darfur – pitkän sodan lyhyt historia

21.00  4.95 

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) 952-471-740-9

Sudanin läntisimmällä alueella, Darfurissa, on leimahtanut hillitsemätön ja laaja sota, jota YK kutsui “maailman pahimmaksi humanitaariseksi kriisiksi” ja Yhdysvallat “kansanmurhaksi”. Tiedotusvälineissä konflikti näyttäytyy kuvina valtavista pakolaisleireistä ja kertomuksina “afrikkalaisia” teurastavista “arabeista”.

Darfurin sodan taustoja ei ole juurikaan aiemmin selvitetty. Kirja valottaa pahamaineisen janjawiid-järjestön syntyä, olemusta ja ideologiaa, porautuu kahden kapinallisryhmän – Sudanin vapautusarmeijan ja islamistisemman Oikeus ja tasa-arvo -liikkeen – käynnistämään kapinaan. Kirja kartoittaa kehittyvää kriisiä ja kansainvälisen yhteisön hämmentyneitä reaktioita, mm. Afrikan unionin ensimmäistä yritystä rakentaa ja turvata rauhaa. Lopuksi pohditaan Darfurin ja koko Sudanin tulevaisuudennäkymiä. Kirja kertaa seikkaperäisesti Darfurin historiaa, konflikteja sekä Khartumin ja Tripolin hallitusten peliä.

Alex de Waal (PhD) on brittiläinen kirjailija, toimittaja ja Afrikka-aktivisti. Hän on kirjoittanut useita kirjoja. Pystykorva-sarjassa on aiemmin ilmestynyt Alex de Waalin toimittama teos Unohdettujen sotien Afrikka (2003).
Julie Flint on toimittaja ja dokumentaristi. Sudanin asioista hän on kirjoittanut säännöllisesti vuodesta 1992 alkaen.

Aiheesta enemmän: www.darfurgenocide.org