Mark Kurlansky

1968 – vuosi joka vavahdutti maailmaa

0.00 

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) 978-952-01-0103-9

Vuosi 1968 oli joillekin seksin, huumeiden ja rock and rollin aikaa, toisille Prahan kevääksi kastettu lähtölaukaus Neuvostoliiton luhistumiselle. Samaan vuoteen mahtuivat vielä muun muassa Vietnamin sodan käännekohdaksi koitunut tet-hyökkäys, mustien kansalaisoikeusliikkeen voimannäyttö Méxicon olympialaisissa, opiskelijamellakat Pariisissa ja Martin Luther Kingin murha. Ja kaikki tämä tulvi uudella tavalla suuren yleisön tietoisuuteen lähes reaaliajassa television yleistymisen ansiosta.

Kirja on ehdotonta luettavaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneet länsimaiden lähihistoriasta – puhumattakaan niistä, joilla on noista Suomeenkin yltäneistä tapahtumista omakohtaisia kokemuksia.

“Vuodessa 1968 oli ainutlaatuista se, että ihmiset kapinoivat hyvin erilaisia asioita vastaan eikä heitä yhdistänyt muu kuin halu kapinoida, näkemys siitä, miten se tehdään, vieraantuneisuus vanhasta vallasta ja syvä vastenmielisyys autoritaarisuutta kohtaan.”

 

Mark Kurlansky (s. 1948) on amerikkalainen toimittaja ja kirjailija, joka on avustanut mm. New York Timesia, Harper’sia ja The International Herald Tribunea. Kirjoissaan hän on käsitellyt mm. turskan kohtaloa, suolan historiaa, baskeja ja Euroopan juutalaisia. Suomeksi häneltä on ilmestynyt Suola – Eräs maailmanhistoria (Like, 2007).

Loppuunmyyty.
Tekijä: Mark Kurlansky
Alkuteos: 1968: The Year That Rocked the World
Suomentanut: Kirsi Komonen
Sivumäärä: 480 s.
Painosasu: Sid.
ISBN: 978-952-01-0103-9
Ilm. 4/2008