BUDAPEST METRO – kaupunki ja vallankumous pinnan alta

maanalainen kuva-arkkitehtuuri. radikaalit konstruktivistit liikkuvat kaupungin rakenteissa. pinnan alta pääoman tuolle puolen bassomusiikin tahdissa. ohjaus tamas matekovits

pääoma riehuu budapestin harmaankoleilla kaduilla. kaikki tavarat on laitettu myyntiin ja ihmisen arvo todettu halvaksi. matalalla jyrisevät bassokuviot ja maan alta kuuluva laulu alkavat kuitenkin vetää yhä syvemmälle maaperän uumeniin. siellä kaupungin verisuonissa jyskyttää sininen ev-3-metrovaunu. se kuljettaa sisällään vaihtoehtoa.

todellisista tapahtumista, ihmisten kohtaamisista ja historiallisista kehityskuluista rakentuva fiktiivinen metromatka. matkaan lähdetään tonavan rannalta, karpaattien laakson suurten alankojen reunalta. eräänä marraskuun aamuna, armottomien syyssateiden moukaroitua kaupungin maaperää koko pitkän yön.

budapest metro on matkakirja ja kuvallinen tutkielma, jossa etsitään tietä ulos aikaamme leimaavien ongelmien noidankehästä. matkan aikana kohdatut historialliset kokemukset, ihmisten tarinat ja heidän esittämänsä ajatukset alkavat muuttaa esseetä manifestiksi.

kun saatanalliset myllyt rikkovat ihmiskuntaa, kokoaa metrokirja jokaisen osaksi ihmisten liikettä. radikaalit konstruktivistit liikkuvat kaupungin rakenteissa. metrotunnelissa kaikuva musiikki rikkoo apokapitalistisen järjestyksen. maanalainen kuva-arkkitehtuuri näyttää yhteisöllisen elämänmuodon kuvan.

kirjaa, postikortteja ja suurempia printtejä saa suoraan tekijältä:tamas.matekovits@welho.com. tavarakaupan sijaan tekijä on kiinnostuneempi pääoma- ja tavarajärjestelmien logiikan rikkomisesta ja uusien ihmistenvälisten tuotannollisten yhteyksien rakentamisesta.

kirjakauppahintaan metrokirjaa saa myös kaikista kirjakaupoista: rauhanpuolustajat, rosebud ja like. myös akateeminen kirjakauppa, suomalainen kirjakauppa, verkkokaupat ja muu kirjakauppakoneisto välittää kirjaa.


budapest metro - lataa yksi luku